Avira Free antivirus opgraderet, men

Avira har nu tilføjet deres Web Guard, i deres gratis antivirus. Den fåes ellers kun i deres købe version. Man får dermed beskyttelse imod hackede hjemmesider (exploits), og andre dårlige sider.

Men der er en hage ved forbedringen, vil mange nok mene. For at få Web Guard med (hvilket er valgfrit), så er man også nødt til at tage ASK toolbar med i “købet”. Avira hævder at der ikke er noget spyware involveret i toolbaren. Mere info her http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=133751

Jeg har ikke afprøvet den nye version.

Kan ASK ikke bare efterfølgende afinstalleres, eller i værste fald deaktiveres?

Ifølge vejledningen kan man godt undgå installationen, og man kan afinstallere den igen, hvis man har fået den med ind. Men så virker Web Guard ikke mere.

Det var en kedelig finte…

Nu har jeg lige installeret det, og jeg har ikke fået noget tilbud om toolbaren endnu. Den findes heller ikke når jeg prøver dette http://www.avira.com/en/support-for-free-faq-detail/faqid/861

Måske har de fortrudt :wink:

Synes jeg læste, at den i visse browsere ikke er umiddelbart synlig?

Jeg tjekkede. Den var der ikke.

Lidt ærgeligt. Jeg ville godt have tjekket om man evt kunne deaktivere ASK bho`en, uden at deaktivere Web Guard.

Men jeg er nu ret overbevist om, at der ikke er noget spyware i den. ASK er faktisk blevet undersøgt på et tidspunkt, og man kunne ikke finde noget suspekt ved den. Hvis man ikke bruger den, så sker der ihvertfald slet ikke noget. Problemet ligger mere i det principielle, at det er et firma med en fortid i spyware (MyWebSearch). Hvis man ikke mener at det er et problem, så er der formentligt ikke noget problem.

Når det er sagt, så syntes jeg ikke at Avira tænker sig særligt godt om. Nu har de både toolbaren, og den kæmpe reklame for deres købeprodukter, der popper op, når programmet opdaterer. Ikke så smart med alt det “gøgl”, for der er alternativer til Avira.