Findes der antivirus program som også fjerner malware

Jeg har Yahoo search engine som jeg ikke kan komme af med , så vil jeg lige høre om hvordan man kan gøre , og om der findes en antivirus program , som er efektiv til også at fjerne yahoo , som går mig på nerverne

Virus hører ind under betegnelsen malware, som står for malicious software. Oversat til dansk, skadelig software, som består af orme, trojanske heste, ransomware, virus, bagdøre, spyware med flere.

Langt de fleste antivirus programmer og sikkerhedspakker scanner for malware. Der er ikke rigtigt nogle scannere, der længere kun scanner for virus.

Når det så er sagt, så findes der specialiserede scannere, såsom Adwcleaner, og Malwarebytes, som går mere specifikt efter specielle former for malware - hhv. adware, spyware, uønskede programmer (adwcleaner) og Malwarebytes, lidt af det hele.

Så det er nok adwcleaner du skal starte med. https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/

Det vil jeg prøve Tak:slightly_smiling_face:

1 Like

Lader den sig ikke fjerne ved normal boot, prøv i fejlsikret tilstand, hvis du ved hvordan man starter i fejlsikret altså?

Skal jeg køre windows i fejlsikret og derfra køre adwcleaner , og så genstarte normalt ?

Ja, men prøv det først, hvis den ikke kan blive fjernet med adwcleaner normalt. Det er fordi jeg selv har gode erfaringer med, at fjerne adware fra fejlsikret, men det er ikke altid det er nødvendigt.

Jeg har fået fjernet alle " Malware" men Yahoo search engine er der stadig , måske er den harmløs , men lidt træls , må så bare bruge google som startside

Den er nok ret harmløs. :slight_smile: Hvad kan være mere irriterende, er, at disse toolbars, eller søgesider kan sløve maskinen. Jeg har ikke flere bud om hvordan du kan fjerne den. Jeg har glemt det meste af mine Windows-kunskaber, men jeg vil tro det er noget med, at lave en reg. backup, og finde Yahoo værdierne i regedit og fjerne dem styk for styk.

Det kan være der er nogle herinde, der mere specifikt kan rådgive. Jeg kan ikke huske proceduren.

Dette emne blev automatisk lukket 30 dage efter det seneste svar. Nye svar er ikke længere tilladt.