Langsomt internet - Internet Explorer 8

Det hænder, at brugere kommer til Spywarefri.dk med problemet “Computeren eller Internettet er blevet langsom”… Dette dækker nogle gange over, at Internet Explorer er blevet langsom, og også nogle gange, at Interet Explorer 8 er blevet langsom. Microsoft har lavet en fin vejledning til indledende håndtering af sådanne problemer - et såkaldt “White Paper” - med gode instruktive billeder. Vejledningen er lavet i et Word dokument, så du skal have et “Office program”, for at kunne læse vejledningen. Den korte beskrivelse af vejledningen er: “Tips & tricks for how to optimize browser performance for Internet Explorer 8” så selvom du ikke har en langsom IE8, så kan du måske have glæde af at læse den (vejledningen er på engelsk).

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=0c7f25e1-8f0a-475c-9324-32c12ab68c3c

Jeg vil ikke gentage vejledningen her - der er sikkert også copyright på vejledningen, men i hovedtræk skal man følge disse skridt:

  1. Find og deaktiver tilføjelsesprogrammer, der ikke virker efter hensigten.
  2. Rens din computer for malware.
  3. Check IE8’s Restricted Sites liste (der bør ikke være mere end 10 adresser).
  4. Check, at du har seneste opdateringer til IE8 og tilføjelsesprogrammer.
  5. Gendan IE8’s standard indstillinger via dette link: http://go.microsoft.com/?linkid=9646978
  6. Kør denne online hjælp for at komme af med IE8 problemer: http://support.microsoft.com/gp/pc_ie_intro

Af hensyn til de ofte overbelastede hjælpere på Spywarefri, så vil jeg anbefale at pkt. 2 prøves til sidst, hvis det involverer hjælp fra SWF.

God fornøjelse