Ransomware

Hej i det gode forum.

Er på jagt efter et gratis program der scanner mod Ransomware. Findes det.??? Jeg bruger selv Malwarebytes Antimalware Premium. Der er jo nu en ransomware scanner bygget ind, men dette program er jo licens. Jeg spørger i form af at være IT-Supporter ved Ældresagen. Hvis der fandtes et gratis program var det en god ting at få lagt ind på deres PC. Nogle ældre har fortalt mig at de ikke er så gode til at skelne mellem hvad de ikke skal trykke på af links i e-mails.

Håber der er en eller anden der ved noget om dette.

Mvh. Glinka.

Herfra: https://www.nomoreransom.org/decryption-tools.html kan man hente de forskellige ransomware scannere, alt efter hvilken form for ransomware man har fået på sin pc.

Venlig hilsen
Kenneth

Hej Kenneth.

Tak for dit svar. Jeg kender godt siden. Det er ikke det jeg har brug for at vide. Jeg har brug for at vide om der findes et gratis program f.eks. et Antivirus program med en ransomwarescanner indbygget.:slight_smile:

Mvh. Glinka.

Så er svaret nej - ransomware beskyttelse får du først når du køber et antivirusprogram.

Venlig hilsen
Kenneth

Problemet med ransomware er at der hele tiden kommer i nye forklædninger.

Men selv om det kommer i nye forklædninger skal det jo ind på folk computer, ad de samme veje for at blokere, eller gøre andet skade på computeren. Derfor er back up det bedste værn med ransomware .

Jeg vil mene at et godt købe program med HIPS er et godt værn mod ransomware. Købe programmer koster ikke så meget i dag som før.

https://blog.malwarebytes.com/101/2013/05/whatiships/

Hej Pixxel.

Tak for dit svar. Jeg har ESET Smart Security Premium og Malwarebytes Anti Malware Premium på min maskine, så jeg er jo nok også pænt beskytte vil jeg tro. Og ja, det koster altså ikke en bondegård at være ordentlig beskyttet i dag.:sunglasses:

Med venlig hilsen Glinka.

Det er ikke så godt med 2 aktive antivirusprogrammer. Så jeg vil foreslå at du kun bruger Malwarebytes AntiMalware i free versionen, og så bruger det som alternativ scanner til dit Eset

Og så er det altid godt at have et Image/ back-op liggende hvor du er sikker på at der ikke er Ransomware på, så der er noget at vende tilbage til, hvis det skulle gå galt.

Et godt program til at lave det kunne være Macrium reflect, som virker fint i free versionen.
https://www.macrium.com/

Hej Hans.

Mange tak for det. Det vil jeg lige tænke over. Og rigtig god dag til dig.

Venlig hilsen Glinka.

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.